Ingrediente ciulama pleurotus
- 500 g de ciuperci pleurotus pleurotus proaspete
- 1 litru de lapte
- 4 linguri de făină (albă sau integrală)
- 300 g ceapă (3 cepe medii)
- 100 g unt, 2 linguri de ulei (sau doar ulei dacă nu aveți unt)
- sare, piper după gust
- 1 legătură de pătrunjel sau mărar
Cum se prepară ciulamaua de pleurotus
Se călește ceapa în amestecul de ulei cu unt până se face sticloasă, fără să se ardă. Apoi se adaugă ciupercile tăiate mărunt și un pic de sare. Ciupercile vor începe să lase apă, se gătesc până se duce apa.
Se amestecă făina cu laptele (rece sau călduț, nu fierbinte că se vor forma cocoloașe) și se toarnă peste amestecul de ceapă și ciuperci. Se aduce la fierbere mestecând încontinuu. Dacă se îngroașă prea tare se mai poate adăuga lapte.
Se fierbe 5 minute apoi se oprește și se adaugă pătrunjelul sau mărarul.